Kampong treft Belgische debutant in halve finales EHL

UTRECHT - De hockeyers van Kampong treffen de halve finales van de Euro Hockey League (EHL) opnieuw een Belgische club. Na de winst op Racing Club Brussel strijdt de Nederlandse kampioen eind mei met Royal Herakles om een plek in de eindstrijd van het Europese toptoernooi.
De Belgische debutant versloeg Real Club de Polo uit Barcelona via shoot-outs met 7-6, nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd. Herakles is de huidige nummer zeven van de Belgische competitie, maar behoort in de prestigieuze EHL tot ieders verrassing bij de 'Final Four'.
Van Kampong is dat minder verrassend. De ploeg uit Utrecht won de EHL twee jaar geleden, vorig seizoen moest de titelverdediger uit Utrecht al in de achtste finales buigen voor Rot-Weiss Köln. De Duitse club stoomde vervolgens door naar de titel. Kampong nam vrijdag revanche door Rot-Weiss Köln met 1-0 te verslaan.
Op het terrein van Rotterdam was de ploeg van trainer Alexander Cox in de kwartfinale ook te sterk voor Racing Club Brussel (4-1). Quirijn Caspers en Bjorn Kellerman scoorden met velddoelpunten, die dubbel tellen in de EHL.
Rotterdam en Bloemendaal hopen zich maandag ook te plaatsen voor de 'Final Four'. Bloemendaal strijdt met de Franse club Saint-Germain om een plek in in de halve finales, thuisploeg Rotterdam treft Uhlenhorst Mülheim uit Duitsland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.