IJsselmeervogels wil titelstrijd weer spannend maken

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Kan IJsselmeervogels de titelstrijd in de Tweede divisie weer spannend maken? De Vogels ontvangen koploper Katwijk, dat na het Paasweekend een gat van acht punten heeft geslagen met naaste belager Kozakken Boys.

BIJ DE LES

Als IJsselmeervogels wil stunten moet het 95 minuten bij de les blijven en Marciano Mengerink in de gaten houden. Katwijk besliste dit seizoen al vijf wedstrijden in de extra tijd. In drie van die gevallen was Mengerink, met 26 treffers topscorer van de Tweede divisie, het goudhaantje. Zo ook bij de 1-0 thuiszege van Katwijk tegen IJsselmeervogels, op 18 november.

HISTORIE

Katwijk kwam tien keer eerder op bezoek op de Westmaat en ging twee keer met de zege aan de haal. IJsselmeervogels won vier van de tien duels, maar doelsaldo (12-13) is in het voordeel van Katwijk.

BLESSURES EN SCHORSINGEN

Trainer Willem Leushuis moest door schorsingen en blessures in het Paasweekend een beroep doen op assistent-trainer Pascal Bosschaart en de jeugdspeler Jan Vedder en Sergio Kozjak. Inmiddels zijn Christiaan van Hussen en Oktay Öztürk (zie foto) terug van hun schorsingen, en Soufyan Moro, Dylan Ciazor, Berry Powel en Gévéro Markiet weer fit.
Alleen Yannick Cortie en Achraf Nejmi zitten nog in de ziekenboeg. Toch houdt Leushuis Bosschaart waarschijnlijk bij de wedstrijdselectie. "Hij zal niet starten, maar hij deed het goed zaterdag."

LIVE

IJsselmeervogels - Katwijk begint om 15.30 uur en is zaterdag live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.