RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jean-Paul de Jong wil af van middenmootmentaliteit

1/2
UTRECHT -

De nederlaag tegen Willem II was te wijten aan 'middenmootmentaliteit'. De spelers van FC Utrecht roemden de wonderschone doelpunten waarmee de Tilburgers een 0-2 achterstand omzetten in een 3-2 zege, De Jong zag vooral wat er mis ging. "Die vrije trap zat er mooi in, zeker. Maar wij moeten zorgen dat zij die vrije trap daar niet krijgen."

Ook bij de andere twee treffers zag De Jong fouten. "Dat is middenmootmentaliteit. Dat is van de grote verschillen tussen ons en bijvoorbeeld PSV. Die kunnen een wedstrijd killen."

Zondag tegen ADO Den Haag moet dat dus beter. De Jong staat dan opnieuw tegenover een trainer met wie hij bij FC Utrecht samenspeelde. "Alfons (Groenendijk, red.) heeft daar samen met Dick Heesen een team van gemaakt. Het is een collectief met een spits die weinig kansen nodig heeft. Uit tegen Ajax speeldenm ze 0-0, dus we kunnen aan de bak."

Of Yassin Ayoub, die tegen Willem II geblesseerd op de tribune zat, weer kan spelen is nog onduidelijk. Hij trainde vrijdag mee en wordt zaterdag nog getest. De Jong lijkt in deze fase geen risico te willen nemen met de middenvelder, in de wetenschap dat hij met Urby Emanuelson een prima vervanger in de selectie heeft.

FC Utrecht - ADO Den Haag begint zondag om half 1 en is live te volgen bij Radio M Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -