Vrije rol Van Baarle in Parijs-Roubaix: "Waarom zou een podiumplaats niet mogelijk zijn?"

VEENENDAAL - Dylan van Baarle durft te dromen van een podiumplaats in Parijs-Roubaix. De Veenendaalse wielrenner heeft bij de Britse wielerploeg Sky een vrije rol in de kasseienklassieker.

VORM

Van Baarle zegt tegen RTV Utrecht dat hij zich goed voelt, misschien wel beter dan vorig jaar. Afgelopen seizoen reed hij in dienst van de Cannondale-formatie naar een twintigste plaats in Noord-Frankrijk. Een indicatie van zijn goede vorm liet hij vorige week zien in de Ronde van Vlaanderen, toen Van Baarle de finale kleur gaf en uiteindelijk als twaalfde eindigde.

EXTERNE FACTOREN

In Parijs-Roubaix hoopt Van Baarle te profiteren van de onvoorspelbaarheid. Hij wil 'de Hel van het Noorden' in vergelijking met de Ronde van Vlaanderen geen loterij noemen, maar volgens de Veenendaler zijn er meer externe factoren die een rol spelen. Onder meer de vele lekke banden op de stoffige kasseiwegen rond Roubaix hebben invloed op het koersverloop. Daarnaast speelt de wind - zondag hebben de renners een rugwind - een belangrijke rol, waardoor aanvallers een voordeel kunnen hebben. "Waarom zou een podiumplaats niet mogelijk zijn?", vraagt Van Baarle zich af.

NOVITEIT

Bij Sky, dat tot de rijkste ploegen van het wielrennen behoort, is in samenwerking met fietsenfabrikant Pinarello een speciale fiets ontwikkeld. Van Baarle en co rijden in Parijs-Roubaix daarom met een fiets die een veringssysteem heeft, die automatisch reageert op kasseien. Zodra ze op het asfalt rijden, wordt de vering uitgeschakeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.