RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Slordig FC Utrecht pakt zwaarbevochten punt tegen ADO

1/4
UTRECHT -

FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan het duel met ADO Den Haag. In een spannend duel eindigde het in 3-3. Labyad was het diep in blessuretijd met de gelijkmaker.

In de eerste helft had de ploeg van Jean-Paul de Jong veel de bal, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Wel kreeg het veel corners, negen stuks maar liefst, maar ook daaruit werd de FC niet echt gevaarlijk. ADO kroop naar mate de eerste helft vorderde meer uit zijn schulp. Via Becker en El Khayati werden de bezoekers gevaarlijk. Het spel schommelde op en neer. Vijf minuten voor rust was het Klich die de debuterende doelman Groothuizen voor het eerst echte testte. Niet veel later was het Van de Streek die met een bekeken schot van net buiten de zestien meter de score opende. Voor de middenvelder was het zijn zesde treffer van dit kalenderjaar.

De tweede helft begon in een lager tempo. Het eerste wapenfeit van ADO was direct raak. Meijers stuurde Johnsen in de diepte. Hij schudde zijn bewaker Leeuwin af met een simpele voetbeweging en schoot de bal achter FC Utrecht-doelman Jensen. Dit kon hij niet vieren met zijn eigen supporters. Wegens ongeregeldheden vannacht in Utrecht waren er geen uitsupporters welkom. Utrecht kende weinig geluk. Na ruim een uur spelen raakte Klich de paal en in de rebound schoot Labyad de bal op de onderkant van de lat. Dit was het begin voor een spannende laatste twintig minuten. Uit een hoekschop kon Beugelsdijk hard binnen koppen en ADO zo op een 1-2 voorsprong brengen. Daar liet FC Utrecht het niet bij zitten. Gyrano Kerk kopte een kwartier voor tijd vogelvrij de gelijkmaker binnen.

Jean-Paul de Jong bracht ondertussen Dessers en Görtler binnen de lijnen voor een slotoffensief, dit leidde alleen niet tot gevaar. FC Utrecht vergat te voetballen en schoot iedere bal blind naar voren. In de counter was het Elson Hooi die de 2-3 binnenschoot voor ADO. FC Utrecht dacht vlak daarn de gelijkmaker binnen te schieten via Dessers, maar die werd afgekeurd wegens een overtreding. Die gelijkmaker kwam alsnog. Labyad was het die diep in blessuretijd een vrije trap net buiten de zestien binnenschoot.

43' Sander van de Streek 1-0
54' Bjřrn Johnsen 1-1
68' Tom Beugelsdijk 1-2
73' Gyrano Kerk 2-2
90' Elson Hooi 2-3
90' Zakaria Labyad 3-3

Door de puntendeling heeft FC Utrecht na 30 wedstrijden 49 punten. Daarmee staat het vijfde in de Eredivisie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -