Kampong blijft koploper na gelijkspel in topper

UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben in de topper tegen Amsterdam met 2-2 gelijk gespeeld. De Utrechters kwamen tot tweemaal toe op voorsprong. Dat was alleen niet genoeg voor de overwinning.
Eerst was het Philip Meulenbroek die de Utrechters op voorsprong schoot. De thuisclub kwam via een strafcorner van Bukhardt langs zij. Op slag van rust kwam Kampong andermaal op voorsprong. Martijn Havenga was het die mocht aanleggen vanaf de stip voor een strafbal. Oog in oog met keeper De Wijkerslooth faalde hij niet.
In de tweede helft wist Kampong de voorsprong niet vast te houden. Weer was het Amsterdam dat wist te scoren uit een strafcorner. Mirco Pruyser wist de bal achter Hidde Brink te prikken. Brink die een verdienstelijke wedstrijd keepte als vervanger van David Harte.
Philip Meulenbroek 1-0
Boris Burkhardt 1-1
Martijn Havenga 2-1
Mirco Pruyser 2-2
Kampong staat na 18 wedstrijden op 44 punten. Daarmee is de regerend landskampioen koploper van de hoofdklasse. Nummer twee is Bloemendaal dat 41 punten uit 17 duels heeft.

Brink:"Fijn om weer op dit niveau te keepen"