RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VIDEO: Bizarre aanslag op voetballer van Sportlust '46

1/2
WOERDEN -

De voetbalwedstrijd tussen Sportlust '46 uit Woerden en Te Werve is ontsierd door een schandalige overtreding. Een speler van de ploeg uit Rijswijk gaf uit het niets een gigantische schop aan zijn tegenstander. Beelden van het bizarre voorval zijn massaal gedeeld op social media.

Sportlust '46 was in de 56e minuut in de aanval toen de bal over de achterlijn rolde. Het spel lag stil en spits Rick Wils van de Woerdense club wilde rustig teruglopen richting zijn eigen helft. Hij zag totaal niet aankomen dat speler Mohammed Faloun van Te Werve opeens besloot hem van achteren keihard te schoppen.

Wils werd hard geraakt op zijn kuitbeen, staat te lezen op de website van de Woerdense club. "Zowel in het veld als na afloop van de wedstrijd was dit het onderwerp van gesprek", schrijft Sportlust '46.


NOG GEEN STRAF

De scheidsrechter zag de trap niet en heeft Faloun dus niet gestraft. Maar iemand uit het publiek heeft het gefilmd en de beelden zijn op Twitter beland. Gevolg: ruim tweehonderd retweets.


SCHORSEN VOOR HET LEVEN

De reacties op het filmpje zijn niet mals. "Schorsen voor het leven en slachtoffer aangifte doen", schrijft iemand. Anderen roepen de KNVB op om actie te ondernemen tegen Faloun.


REACTIE TE WERVE

Ivo van Dijk, de voorzitter van Te Werve, is "doodziek" van de actie. "Net als iedereen die de beelden gezien heeft, is het bestuur diep geschokt door de beelden en distantiŽren wij ons ook van dit soort acties. Het bestuur zal nu in contact treden met de betrokken speler en de KNVB en zal passende maatregelen nemen, waarbij op voorhand geen enkele maatregel wordt uitgesloten."

Sportlust '46 en Te Werve spelen in de eerste klasse. De wedstrijd eindigde in 1-1.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -