Derby op de Westmaat, doek kan vallen voor Magreb'90

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Spakenburg - DOVO is zaterdag een heuse klassieker in de Derde divisie A. De regioderby staat voor de 28e keer sinds 1970 op het programma. De cijfers zijn duidelijk in het voordeel van Spakenburg: de Blauwen wonnen 14 keer, DOVO slechts vijf keer. De laatste uitzege van DOVO in Spakenburg dateert van 22 februari 1992. Het werd toen 2-3.

HISTORIE

De laatste Spakenburg - DOVO werd gespeeld in oktober 2010. Spakenburg won dankzij twee doelpunten van Ruben Wilson, een van Duncan van Moll en een van Harry Zwarthoed. Voor DOVO scoorde Danny Kuijer. Eerder dit seizoen eindigde DOVO - Spakenburg in 2-2. In dat duel kwam DOVO terug van een 0-2 achterstand.

SPAKENBURG

Spakenburg is het de laatste weken een beetje kwijt. Tegen Capelle werd op het nippertje gewonnen, maar van Scheveningen en Jong FC Twente werd verloren. Desondanks is de voorsprong van de koploper op nummer twee Quick Boys nog steeds vijf punten.

DOVO

DOVO is na de midweekse zege op Jong FC Twente vrij van zorgen. Gert Kruys mist alleen de langdurig geblesseerden Quincy Arends en Rocco Keizer. De Veenendalers zijn de laatste weken goed op dreef in uitduels. De laatste drie wedstrijden op vreemde bodem werden niet verloren.

MAGREB'90

Voor Magreb'90 kan zaterdag het doek vallen. Als de Utrechters verliezen van Jong Volendam en Capelle pakt een punt tegen Scheveningen, degradeert Magreb naar de hoofdklasse. Tegen Jong Volendam heeft de ploeg wel iets goed te maken. De uitwedstrijd ging eerder dit seizoen met 8-1 verloren.

LIVE

Radio M Utrecht doet zaterdag live verslag van Spakenburg - DOVO. We houden u ook op de hoogte van de ontwikkelingen bij Magreb'90 - Jong Volendam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.