RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Lautenslager nu al weg bij UVV

VLEUTEN - UVV neemt na één speelronde al afscheid van hoofdcoach Folkwin Lautenslager. De Utrechtse honkbalclub en de coach gaan in goed overleg uit elkaar.

UVV degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse, waarna een leegloop van spelers volgde. Met een mix van eigen junioren en een aantal ervaren spelers van binnen- en buiten de club hoopte het een goede mix neer te zetten in de overgangsklasse. Lautenslager heeft voor zichzelf de conclusie getrokken dat dit niet gelukt is. "De winter- en voorjaartrainingen waren uitgelezen momenten om aan de samenwerking te bouwen. Dat heeft helaas niet de juiste opbrengst opgeleverd. Je zoekt naar nieuwe mogelijkheden en probeert die uit. Het heeft jammer genoeg niet geleid voor een gezonde basis om de samenwerking voort te zetten".

Afgelopen weekend begon UVV de competitie met twee forse nederlagen tegen Euro Stars (23-5 en 13-4). Voorzitter Merijn van Elsäcker van UVV: "We hebben het niveau van onze spelers in kaart gebracht en daarbij gezocht naar coaching die daar naadloos op past. Dat wil nog niets zeggen over de chemie tussen coach, zijn staf en spelers. Chemie om met elkaar te gaan waarmaken wat in de basis is afgesproken".


GEEN CHEMIE

Die chemie bleek onvoldoende. Zowel coach Lautenslager als UVV vinden dat ontzettend jammer, maar realiseren zich ook dat tegen de klippen op werken in de samenwerking niet vruchtbaar zal blijken te zijn. Lautenslager en UVV stoppen de samenwerking direct.

De overgebleven leden van de staf neemt de taken van Lautenslager over. Marco van Megen wordt doorgeschoven als nieuwe hoofdcoach.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht