Eemdijk zet reuzenstap richting titel na winst op concurrent Ajax

EEMDIJK - In de hoofdklasse B heeft Eemdijk een belangrijke stap gezet richting de titel. De ploeg won zaterdag met 2-0 van directe titelconcurrent Ajax.
De wedstrijd werd na veertien minuten onderbroken. Scheidsrechter Paarhuis werd ziek en kon het duel niet afmaken. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat met een nieuwe scheidsrechter.
In het begin van de tweede helft kwam Ajax met tien man te staan. Roy Deken kreeg na een harde overtreding de directe rode kaart. Vlak daarna kwam Eemdijk op voorsprong. Maikel de Harder, die volgend seizoen voor IJsselmeervogels speelt, maakte de treffer. Eén minuut voor tijd besliste Argjend Selimi de wedstrijd definitief. De speler die volgend seizoen voor Spakenburg uitkomt maakte de 2-0.
65' Maikel de Harder [1-0]
89' Argjend Selimi [2-0]
Bijz.
58' Roy Deken (Ajax) krijgt directe rode kaart
Het verschil tussen Eemdijk en Ajax is op de ranglijst nu acht punten. Genemuiden is, met vijf punten achterstand, de nieuwe nummer twee. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn titel en promotie heel dichtbij voor de ploeg van Patrick Loenen.
Voor alle uitslagen uit de hoofdklasse kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Patrick Loenen:'Dat scheids uitviel kwam ons niet slecht uit'