RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Spakenburg wint verhit duel van DOVO en verstevigt koppositie

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Spakenburg heeft in de derde divisie A de regioderby van DOVO gewonnen. Aan de blauwe zijde van de Westmaat werd het 3-0 voor de formatie van John de Wolf, die door een gelijkspel van directe concurrent Quick Boys de voorsprong vergroot naar zeven punten.

De grootste kansen waren in de eerste helft voor Spakenburg, maar pas vlak voor rust vonden de Blauwen voor het eerst het net. Olivier Pilon ontving de bal op links, waarna hij verdediger Bas Mooij passeerde en de bal langs doelman Ubbergen tikte voor de 1-0.

In de tweede helft ontbrandde het duel. Roy Bakkenes werd halverwege het tweede bedrijf na een charge weggestuurd met rood. Even leek dat positief te werken voor de Veenendalers, maar tot scoren kwamen ze niet. In de laatste tien minuten deed Spakenburg dat wel via Jasper Waalkens en Tom Oostinjen. DOVO-trainer Gert Kruys werd vlak voor tijd nog naar de tribune gestuurd na aanmerkingen op de leiding.

39' Olivier Pilon [1-0]
81' Jasper Waalkens [2-0]
85' Tom Oostinjen [3-0]

Bijz.
68' Rode kaart voor Roy Bakkenes (DOVO)
88' Gert Kruys (DOVO) wordt naar de tribune gestuurd

Spakenburg heeft met nog zes duels te gaan 61 punten. Dichtste achtervolger Quick Boys volgt met 54 punten. DOVO (39 uit 28) mag zich al veilig wanen, nadat het midweeks won van Jong FC Twente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht