Verhuurde Grot kost IJsselmeervogels punten

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie met 3-3 gelijkgespeeld bij TEC. In Tiel gaf de ploeg van trainer Willem Leushuis een 3-1 voorsprong uit handen. Sherwin Grot, die door de Rooien verhuurd is aan TEC, maakte vlak voor tijd de 3-3.
Na twintig minuten vielde eerste goal van de wedstrijd. Volgels-aanvaller Robbert Olijfveld werd - op het randje van buitenspel - weggestuurd, waarna hij het met een subtiele lob afrondde. De protesten van Tieler zijde werden niet aangenomen door het arbitrale kwartet. Na een half uur kreeg IJsselmeervogels een strafschop, die onberispelijk benut werd door Mike van de Laar. De middenvelder scoorde in blessuretijd nog de derde Vogels-goal, nadat in de tussentijd ex-Spakenburg-speler Robby Holder de spanning nog even terugbracht.
Met het verschil van twee doelpunten ging TEC op jacht naar de goal. IJsselmeervogels gaf de controle weg en de defensie van de Rooien had de handen vol aan de aanvallen van de oranjehemden. Het resulteerde halverwege de tweede helft in de aansluitingstreffer; Marciano van Leijenhorst verwerkte een voorzet verkeerd en werkte de bal achter zijn eigen keeper. IJsselmeervogels verzuimde om in de omschakeling de score uit te breiden, waarna het een minuut voor tijd de deksel op de neus kreeg via Grot.
19' Robbert Olijfveld [0-1]
32' Mike van de Laar, pen. [0-2]
39' Robbie Holder [1-2]
45' Mike van de Laar [1-3]
68' Marciano van Leijenhorst, e.d. [2-3]
89' Sherwin Grot [3-3]
IJsselmeervogels blijft tiende in de tweede divisie met 38 punten uit 28 duels. TEC strijdt tegen degradatie en heeft nu 28 uit 28.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Leushuis: "Puur gemakzucht dat we dit weggeven"
Van de Laar: "Was met twee doelpunten graag matchwinner geweest"