RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Sport Kort zondag 15 maart: Schaerweijde plaatst zich voor promotiedivisie

PROVINCIE UTRECHT - Hieronder een overzicht van de prestaties van verschillende sportclubs uit de regio.


HOCKEY

De hockeysters van Voordaan hebben in poule A van de overgangsklasse gelijkgespeeld tegen Leonidas. In Groenekan eindigde het duel in 0-0. Voordaan staat na 18 duels op 28 punten, daarmee bezet het de achtste plaats en is het zo goed als uitgespeeld dit seizoen.

De mannen van Schaerweijde hebben zich geplaatst voor de promotiedivisie aan het einde van het seizoen. Pieter-Jan Voerman deed zijn oude club Zwolle bijzonder veel pijn door namens Schaerweijde vier strafcorners raak te mikken. Het werd in Zeist 5-0. Voordaan won van het Utrechtse USHC. In Groenekan werd het 4-1.
Schaerweijde staat derde in de overgangsklasse poule A met 36 punten uit 18 duels en is daarmee dus zeker van de promotiedivisie. Voordaan staat zevende met 22 punten uit 17 duels en UHSC tiende met 12 punten uit 18 duels.

In poule B heeft Phoenix uit Zeist met 1-1 gelijkgespeeld tegen Victoria. Phoenix heeft de laatste plaats overgedaan aan Leonidas. Beide ploegen hebben 13 punten net als nummer tien Groningen uit 18 duels. Het is ongemeen spannend onderin de overgangsklasse poule B.


HONKBAL

UVV wint met 7-4 van Alcmaria Victrix. Het is de eerste overwinning onder de nieuwe coach Marco van Megen. UVV staat na vier duels op twee punten in de overgangsklasse. Daarmee staat het in de middenmoot.


BASKETBAL

De vrouwen van de Utrecht Cangeroes hebben in eigen huis verloren. Tegen Baros, dat tweede staat, ging het met 48-60 ten onder. Met nog één wedstrijd te spelen staan de Cangeroes vijfde op de ranglijst.


RUGBY

In de kampioenspoule van de ereklasse hebben de vrouwen van URC een flinke overwinning geboekt op All Blues. Het werd 57-0 in het voordeel van de Utrechters. Voor URC was het de eerste overwinning in de kampioenspoule. Het staat laatste in de poule van zes met vijf punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht