Vierde plaats uit zicht voor FC Utrecht na nederlaag tegen Feyenoord

UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel tegen Feyenoord verloren: 3-1. Hierdoor lijkt het voor de ploeg van Jean-Paul de Jong een haast onmogelijke klus om nog vierde te worden in de eredivisie.
Utrecht begon de eerste fase van de wedstrijd fel. De Domstedelingen hadden duidelijk het initiatief in handen. Maar het was Feyenoord dat na zeven minuten de scoren opende. Nicolai Jørgensen kon de bal met een halve omhaal binnen werken. Het was de eerste kans voor de Rotterdammers.
Feyenoord leek na 20 minuten op 2-0 voorsprong te komen. Robin van Persie schoot de bal binnen, maar de treffer werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond. Na 31 minuten maakte Cyriel Dessers na een mooie aanval de gelijkmaker. Hij kon de bal, vanuit buitenspelpositie, binnentikken.
Vlak voor rust kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. Robin van Persie nam de bal goed aan en schoot de bal in de hoek. Bij deze goal hadden de Rotterdammers geluk. Een harde overtreding op Dessers, die voorafging aan het doelpunt, werd door arbiter Nijhuis genegeerd.
Met nog twintig minuten op de klok gooide Larsson het duel in het slot. Na een voorzet vanaf rechts sprong hij hoger dan Klaiber en werkte de bal zo achter Utrecht-doelman Jensen.
7' Nicolai Jørgensen [1-0]
31' Cyriel Dessers [1-1]
43' Robin van Persie [2-1]
69' Sam Larsson [3-1]
FC Utrecht blijft de nummer vijf van de eredivisie. Het verschil met Feyenoord is nu vergroot tot acht punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de eredivisie. Donderdag komt Utrecht in De Galgenwaard in actie tegen FC Groningen.

Cyriel Dessers:"We moeten ons vizier nu richten op de vijfde plek"