Van Garderen terug bij volleybalselectie Oranje

RENSWOUDE/PROVINCIE UTRECHT - Volleyballer Maarten van Garderen is terug bij de Nederlandse volleybalselectie. De 28-jarige Renswoudenaar koos afgelopen zomer voor het beachvolleybal met Christian Varenhorst, maar hij besloot weer terug te keren naar de zaal.
Van Garderen behoort tot een voorlopige selectie van 27 spelers die bondscoach Gido Vermeulen heeft opgeroepen. Ook Zeistenaar Jeroen Rauwerdink, Luuc van der Ent uit Rhenen, Nieuwegeiner Sjoerd Hoogendoorn en Stijn van Schie uit De Meern maken daar deel van uit.

WK

De 27 spelers komen in aanmerking voor oefenwedstrijden (12 mei, 15 mei en 17 mei), de Golden European League (20 mei t/m 2 juni) en het WK volleybal (9 t/m 30 september).
De Nederlandse mannen plaatsten zich in de zaal voor het eerst sinds 2002 weer eens voor het WK, dat in september in Italië en Bulgarije plaatsvindt. Oranje is ingedeeld in een groep met onder meer Brazilië en Frankrijk. Op zaterdag 12 mei speelt Oranje de eerste oefenwedstrijd. Finland is in Wijchen de tegenstander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.