Cityside Apartments Quick legt nieuwe pitcher vast

AMERSFOORT - Honkbalvereniging Cityside Apartments Quick Amersfoort heeft zich vlak voor de competitiestart versterkt met pitcher Luis Figuera. De Venezolaan kwam donderdagochtend aan op Schiphol.
De 27-jarige Figuera is geen onbekende in Nederland. Seizoen 2016 speelde hij voor Kinheim, ook in de hoofdklasse. Toen speelde hij samen met Bryan Engelhardt, met wie hij nu ook bij Quick samen zal spelen. Sterker nog: Engelhardt heeft er mede voor gezorgd dat Luis de overstap maakt naar Amersfoort. Kinheim werd in 2016 4e van Nederland en speelde de play offs.
Figuera sloot zijn seizoen in Nederland af met 6 winst- en 2 verliespartijen en een era van 2,66. Hij speelde 74 innings, waarin hij 54 strikeouts gooide. Hij speelde verder in zijn loopbaan voor de Marlboro Red Machine met wie hij Arubaans kampioen werd en hij pitchte 3 seizoenen in de organisatie van de MLB-club Pittsburgh Pirates.

HOOFDKLASSE

Volgende week start de competitie in de landelijke hoofdklasse. Het team van coach Marco Wels speelt komend weekend nog de laatste oefenwedstrijden tegen Twins. (zaterdag is de thuiswedstrijd). Volgende week donderdag is de daadwerkelijke terugkeer van Quick in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen HCAW en zondag de officiële seizoensstart met openingsceremonie en reünie in Amersfoort, ook tegen HCAW.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.