IJsselmeervogels-talent Ruizendaal naar NEC

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels-talent Jordy Ruizendaal speelt volgend seizoen bij NEC. De 17-jarige middenvelder gaat bij de Nijmeegse club in de O19 spelen.
Ruizendaal zou komende zomer de overstap maken naar de A-sel;ectie van IJsselmeervogels, dat uitkomt in de Tweede divisie. Maar afgelopen weekend bereikten NEC en IJsselmeervogels een mondeling akkoord over de transfer. "Hoewel we hem komend seizoen graag aan de A-selectie hadden toegevoegd, gunnen we hem deze overstap van harte. Op deze manier kan Jordy dagelijks werken aan zijn doorontwikkeling als voetballer", stelt de technische commissie van de Rooien uit Bunschoten-Spakenburg.
Hoofd opleidingen Peter van Diermen van de Vogels beschrijft Ruizendaal als een dominante, veelscorende linkermiddenvelder. "Hij coacht teamgenoten en neemt leiding neemt in het veld. Hij heeft veel overzicht, het technische vermogen om daar wat mee te doen en combineert dat met een goede handelingssnelheid. Jordy zit als B-junior nu in Onder-19 en we zijn erg trots op de manier hoe hij zich ontwikkelt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.