IJsselmeervogels is gewaarschuwd; De Dijk vooral uit sterk

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het lijkt op papier een eenvoudige tegenstander voor IJsselmeervogels. De Dijk staat voorlaatste en vecht tegen degradatie. In de Derde periode zijn de Amsterdammers hekkensluiter met nul punten uit vijf duels. Maar de ploeg van Jochem Twisker is buiten Amsterdam een lastige opponent: 18 van de 24 punten werden buitenshuis behaald. Ook opvallend: De Dijk speelde dit seizoen nog niet gelijk.

GEWAARSCHUWD

IJsselmeervogels, dat tiende staat, is op de eigen Westmaat bepaald niet ongenaakbaar. Veertien duels leverden zes zeges en evenzoveel nederlagen op. In de wetenschap dat De Dijk dit seizoen al won bij onder meer Barendrecht en Rijnsburgse Boys is IJsselmeervogels dus gewaarschuwd. De Vogels hebben bovendien al vijf duels niet gewonnen. De laatste zege dateert van 10 maart, de laatste thuisoverwinning was op 3 maart.

BLESSURES

Ten opzichte van de 3-3 van vorige week bij TEC keren Achraf Nejmi, Ralph Hovestad (zie foto) en Oktay Öztürk terug van een blessure. Daar staat tegenover dat Christiaan van Hussen (buikspier), Soufyan Moro (rug) en Dylan Chiazor (hamstring) er niet bij zijn. Chiazor komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. Ook de langdurig geblesseerde Yannick Cortie ontbreekt.

UIT

Eerder dit seizoen won IJsselmeervogels de uitwedstrijd tegen De Dijk met 6-2. Namens de Vogels scoorden die middag zes verschillende spelers: Oktay Öztürk, Soufyan Moro, Robert Olijfveld, Ali Akla, Gilian Justiana en Berry Powel. Die laatste heeft sinds die middag, 9 december, niet meer gescoord.

LIVE

Radio M Utrecht doet zaterdagmiddag live verslag van de wedstrijd IJsselmeervogels - De Dijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.