Lemoine verliest bij Fed Cup-debuut van nummer 19 van de wereld

WOERDEN - Tennisster Quirine Lemoine heeft bij haar debuut namens het Fed Cup-team van Nederland niet kunnen stunten. De Woerdense verloor met ruime cijfers van de Australische Ashleigh Barty. De nummer 19 van de wereld was met 6-0 en 6-2 te sterk voor onze regiogenote, die 295e staat op de wereldranglijst.
"Ik heb alles gegeven vandaag", reageert Lemoine op haar debuut. "Er was een geweldige sfeer en goede steun. Ze was gewoon beter, ook al had ik veel kansen om games te winnen. Morgen nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen!"

GELIJK

Het Nederlandse tennisteam staat na de eerste dag van de play-off in de Fed Cup tegen Australië met 1-1 gelijk. Lesley Kerkhove bezorgde Oranje het punt door bij haar debuut in het enkelspel te stunten tegen de veel sterker geachte Samantha Stosur. Kerkhove versloeg in Wollongong de voormalig winnares van de US Open in dik anderhalf uur met 7-5 en 7-6.
Als Oranje wint van Australië, handhaaft het zich voor het vierde jaar op rij in de wereldgroep van het landentoernooi. De ontmoeting gaat zondag verder in Wollongong. Kerkhove treft dan Barty, Lemoine neemt het op tegen Stosur. In het dubbelspel spelen Demi Schuurs en Indy de Vroome tegen Barty en Stosur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.