RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk-voorzitter droomt van promotie: "We knijpen onszelf in de armen"

1/2
EEMDIJK - Menno Veldhuizen is als voorzitter van Eemdijk de voorzitter van een amateurclub die op de rand van promotie naar de derde divisie staat. De Groenen uit Spakenburg zijn met vijf punten voorsprong koploper in de hoofdklasse B. "Als het gebeurt, dan gebeurt het. Ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen", zegt Veldhuizen in het radioprogramma Namen en Rugnummers.


TROTS

Promotie is aanstaande, maar voorafgaande aan het thuisduel tegen Berkum wilde Veldhuizen nog niet op de zaken vooruitlopen. "Ik wil niet praten over procenten. Als we vandaag winnen, dan denk ik dat we een heel mooie stap zetten", zegt hij. "We knijpen onszelf in de armen: wat gebeurt er allemaal? Als je ziet wat voor voetbal gespeeld wordt en hoe hecht de groep is, dan kan je alleen maar trots zijn."

"We bestaan volgend jaar 40 jaar. Al onze oprichters zijn nog betrokken bij de club. Als je ziet wat voor seizoen je draait, dan is het echt wel een sprookje. Ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen", aldus Veldhuizen.


NIET BANG

Bij promotie moet binnen Eemdijk, dat traditioneel de kleinste van de drie clubs in Bunschoten-Spakenburg is, veel veranderen. "Derde divisie is een stapje hoger. Onze accomodatie is echt up to date, we hebben van de week een nieuw LED-scorebord geplaatst. Op dat gebied zijn we nergens bang voor", blikt de ovorzitter vooruit.

Ook op het veld moet Eemdijk keuzes maken. Onder meer Maikel de Harder heeft al aangegeven te vertrekken, naar grote broer IJsselmeervogels. "Onze technische commissie weet wat hier in de regio voor soort spelers lopen. Ons scoutingsapparaat is gericht op jongens van IJsselmeervogels en Spakenburg, en dan is het extra moeilijk voor om de vijver daar buiten de juiste mensen te vinden. Dit jaar gaan er veel scorende spelers weg en we zijn druk bezig om dat op te vangen. We hebben al vier nieuwe spelers van buiten en de rest wordt aangevuld met andere Spakenburgse talenten. Die filosofie die wij uit zijn gaan dragen, met het Spakenburgse karakter, dat zie je nog steeds bij ons terug. Dat is ook echt onze kracht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -