Koploper Spakenburg loopt averij op in titelrace

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft het uitduel tegen Jong Volendam met 2-0 verloren. De ploeg van trainer John de Wolf kreeg in de openingsfase een vroege tegentreffer om de oren en maakte nimmer aanspraak op de overwinning tegen de beloftenploeg.
Na een kleine tien minuten spelen appeleerde Spakenburg voor een strafschop, toen Olivier Pilon over een Volendams been ging in het vijandelijke strafschopgebied. Het gemekker werd echter weggewuifd door scheidsrechter Schaap en enkele minuten later kwamen de Blauwen ook nog eens op achterstand. Een inzet van Jordy Hilterman werd nog uit het doel gewerkt, maar volgens de grensrechter was de bal de doellijn gepasseerd.
Na rust kwam Kees Pier Tol weer eens binnen de lijnen. De voormalig topschutter van de koploper van de derde divisie A verving Bert Steltenpool in de hoop het tij te keren. In de tweede helft hadden de Spakenburgers iets meer controle, maar moest het waken voor de messcherpe counters van de thuisploeg. Twintig minuten na rust viel de beslissing in het eenzijdige duel via een treffer van Jong Volendam-speler Kaj Tejan. Vlak voor de blessuretijd kreeg Rafik el Hamdi (Jong Volendam) nog een rode kaart wegens natrappen.
9' Jordy Hilterman [1-0]
66' Kaj Tejan [2-0]
Die rode prent veranderde echter niets meer aan de eindstand (2-0) en zodoende loopt Spakenburg averij op in de titelrace. Wel blijft het koploper: in 29 wedstrijden verzamelde de ploeg 61 punten.
De schade blijft echter beperkt voor Spakenburg: Quick Boys verliest eveneens (0-1 van DVS'33 Ermelo) waardoor het gat met de Katwijkers zeven punten blijft. Scheveningen wist met 2-0 te winnen van Capelle, waardoor de directe concurrent drie punten inloopt en zich de nieuwe nummer 2 mag noemen. Wel hebben de Blauwen nog een riante voorsprong van zes punten op Scheveningen.
Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Kees Pier Tol: "Als we 5-0 of 6-0 verliezen mogen we niks zeggen"
John de Wolf: "Pijn in m'n buik ervan"
Verslaggever Mark Kloostra over Jong Volendam-Spakenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.