IJsselmeervogels kan lachen na doelpuntrijk duel met De Dijk

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de tweede divisie voor het eerst sinds 3 maart weer eens gewonnen. De Rooien trokken op De Westmaat aan het langste eind tegen De Dijk. Het werd 4-3, nadat de Vogels eerst een riante voorsprong uit handen hadden gegeven. Robbert Olijfveld besliste het duel acht minuten voor tijd.
De eerste twintig minuten bleken een voorbode voor het vervolg van de wedstrijd. Het stond namelijk al no time na doelpunten van Öztürk en Powel namens de Vogels en een tegentreffer van aanstaand Hercules-speler Raaijen voor De Dijk.
Nog voor rust breidde Gévero Markiet de score uit, maar in de tweede helft raakten de Rooien het overwicht kwijt. Binnen drie minuten trok De Dijk de stand gelijk. In de slotfase wist Robbert Olijfveld zich naar het vierde IJsselmeervogels-doelpunt van de middag te worstelen. Door een blessure van Vogels-doelman Jaimy Schaap was het nog even behelpen in de slotfase. De ploeg van trainer Willem Leushuis had namelijk al drie keer gewisseld, maar wist stand te houden in de slotfase.
3' Oktay Öztürk, pen. [1-0]
15' Lars Raaijen [1-1]
19' Berry Powel [2-1]
28' Gévero Markiet [3-1]
57' Damiën Menzo [3-2]
60' Tony Tol [3-3]
82' Robbert Olijfveld [4-3]
IJsselmeervogels komt door de zege op 41 punten uit 29 wedstrijden en blijft daardoor goed meedraaien in de middenmoot. De Dijk staat voorlaatste en moet rekening houden met degradatie.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.