Sport Kort zaterdag 21 april: Utrecht Cangeroes lopen play-offs mis, volleyballers Pelster Cito handhaven zich op slotdag

PROVINCIE UTRECHT - Hieronder een overzicht van resultaten van verschillende regionale sportploegen van zaterdag 22 april.

HONKBAL

In de overgangsklasse heeft UVV een forse nederlaag geleden tegen Kinheim. De Utrechtse degradant verloor met 29-2 en staan na vijf gespeelde wedstrijden vijftiende. Zondag hoopt UVV zich te revancheren: de ploeg neemt het dan opnieuw op tegen Kinheim.

HANDBAL

Nieuwegein heeft het promotieduel voor een plek in de eredivisie met 28-27 gewonnen van Aristos. Hierdoor plaatst de ploeg zich voor de volgende ronde van de nacompetitie: daarin speelt het op 28 april tegen Havas.

KORFBAL

DOS heeft nipt verloren van TOP. De korfballers uit Westbroek verloren 20-17 van de nummer twee van de hoofdklasse B. Ook het Maarssense OVVO/De Kroon wist niet te winnen: de koploper van de ranglijst kwam op bezoek en boekte een 23-18 overwinning. Tweemaal Zes deed het beter: de handbalformatie uit Maartensdijk won riant met 25-12 van Sporting Delta.
Tweemaal Zes staat na de overwinning derde in de hoofdklasse B, OVVO/De Kroon staat twee plekken lager en DOS is de nummer 7 en daarmee voorlaatste.

BASKETBAL

UBALL heeft de overwinning van vorige week geen goed vervolg kunnen geven: de Utrechtse basketballers liepen tegen een 73-69 nederlaag aan. Er werd verloren van Grasshoppers, dat tweede staat op de ranglijst. UBALL is de nummer 4 van de promotiedivisie.
Utrecht Cangeroes deed het niet veel beter: de basketbalsters leden een verrassende 74-61 nederlaag op bezoek bij Green Eagles: de nummer elf en voorlaatste van de promotiedivisie. De verliespartij heeft gevolgen voor de Cangeroes: het eindigt daarmee als vijfde op de ranglijst en plaats zich daarmee niet voor de play-offs voor het kampioenschap van de promotiedivisie.

VOLLEYBAL

Het Zeisterse Pelster Cito heeft een knappe overwinning geboekt op directe concurrent DS. De volleyballers wisten met 3-1 te winnen en handhaven zich zodoende op de laatste speeldag door als tiende te eindigen. Hierdoor is Pelster Cito ook komend seizoen verzekerd van Topdivisie-volleybal.
VCV is er niet in geslaagd de competitie goed af te sluiten. De Veenendaalse volleyballers ontvingen nummer 3 Hengelo en leden een kansloze 3-0 nederlaag. De ploeg besluit de competitie als negende.
De dames van VV Utrecht hebben het seizoen op positieve wijze besloten. Er werd met 3-2 gewonnen van Orion. Ook het reeds gedegradeerde Taurus weet weer wat winnen is: er werd een 3-2 zege geboekt op Dynamo. Het is pas de eerste overwinning van het jaar 2018. Ondanks de overwinning eindigt Taurus als twaalfde en is daarmee hekkensluiter en degradant.

SNOOKER

Sportcentrum Utrecht heeft de derby tegen Snooker Utrecht met 8-1 gewonnen. Er was sprake van een groot overwicht in het voordeel van de thuisspelende ploeg: pas in de negende wedstrijd wist Mark Koppert de eerste partij namens Snooker Utrecht te winnen.
Sportcentrum Utrecht is de nummer drie van de eredivisie, Snooker Utrecht besluit de ranglijst als nummer 10.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.