Lemoine niet in staat tot stunt tegen favoriet Australië

WOERDEN - De Nederlandse tennissters verdwijnen na drie jaar uit Wereldgroep I van de Fed Cup. Oranje verloor de play-off om een plek bij de elite van het landentoernooi van Australië met 4-1. De Woerdense Quirine Lemoine was in het verre Wollongong niet in staat tot een stunt tegen het favoriete gastland.
Kerkhove verraste zaterdag nog met de overwinning op Samantha Stosur, maar kon zondag geen vervolg geven aan dat sterke optreden. Ashleigh Barty won in twee sets (6-4 6-2) van de Zeeuwse, die bij afwezigheid van Kiki Bertens, Rich Hogenkamp en Arantxa Rus was aangewezen tot kopvrouw.
Lemoine kwam daarna tegenover Daria Gavrilova te staan, die Stosur verving. De nummer 295 van de wereld uit Woerden had weinig in te brengen tegen de mondiale nummer 24 en boog in twee sets: 3-6 2-6. Demi Schuurs en Kerkhove kwamen nog wel op de baan voor een afsluitend dubbelspel, maar dat was voor de vorm en had geen invloed meer op het eindresultaat. Ze verloren in twee sets van Gavrilova en Destanee Aiava: 3-6 2-6.
De equipe van captain Paul Haarhuis daalt door de nederlaag een niveau en zal volgend jaar uitkomen in Wereldgroep II. In 2016 bereikte zijn team nog de halve finales van de wereldgroep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.