SCHC pakt volle buit in cruciaal duel in strijd om lijfsbehoud

BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC hebben een belangrijke slag geslagen in de strijd om lijfsbehoud in de hoofdklasse. De Bilthovenaren boekten een zwaar bevochten 2-1 overwinning tegen Den Bosch.
In de eerste helft kwam SCHC op achterstand, toen Brent van Bijnen zich knap vrijspeelde in de cirkel en de bal met enig fortuin in het doel schoof. Vervolgens rechtte het hardwerkende SCHC de rug en kwam het op gelijke hoogte via Martijn van Liemt, die een knappe actie van aanvoerder Leonard Posthumus Meyjes knap afrondde. Zes minuten voor tijd kreeg het in degradatienood verkerende elftal loon naar werken. Uiteindelijk was het Thomas Vis die de treffer op zijn naam mocht zetten. Ondanks een slotoffensief van de Bossche gasten en een aantal benauwde momenten voor het SCHC-doel veranderde er niets meer aan de stand.
32' Brent van Bijnen [0-1]
45' Martijn van Liemt [1-1]
64' Thomas Vis [2-1]
Dankzij de broodnodige zege houdt SCHC zicht op rechtstreekse handhaving in de hoofdklasse. De hockeyformatie staat na 21 gespeelde wedstrijden op de negende plaats. De nummers 10 en 11 spelen play-offs voor promotie/degradatie en de nummer 12 degradeert rechtstreeks. Grootste concurrent in strijd om handhaving is Pinoké, dat vandaag met 6-3 verloor van Amsterdam en op twee punten achterstand staat.
Volgende week treft SCHC Rotterdam, terwijl Pinoké het opneemt tegen Den Bosch.

SCHC-trainer Van der Struijk: "We zijn er nog niet"
Matchwinner Thomas Vis: "Deze is heel lekker getimed"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.