Hercules verliest nipt in Oostzaan

UTRECHT - Hercules is er niet in geslaagd de reeks van drie ongeslagen wedstrijden te verlengen. De formatie van vertrekkend trainer Eric Speelziek ging tegen OFC Oostzaan met 2-1 onderuit.
De Utrechters begonnen dramatisch, toen Edip Biberoglu al na 34 seconden de 1-0 namens de thuisploeg op het scorebord kon zetten. Mondjesmaat kwam Hercules beter in de wedstrijd en creëerde de ploeg een aantal goede kansen op de gelijkmaker. In de twaalfde minuut kwam Hercules langszij toen Tyron Fonville een voorzet van Guytho Mijland tot doelpunt wist te promoveren.
In de tweede helft was het eeuwenoude cliché 'slecht uit de kleedkamer komen' opnieuw van toepassing op de Herculanen. Drie minuten na aanvang van de tweede helft kon OFC-speler Romano de Jonge voor zijn directe tegenstander komen en de 2-1 binnenschieten. De slotfase van het treffen verliep tumulteus: eerst stopte Hercules-doelman Fons Mulder een strafschop, waarna hij ook in de daaropvolgende hoekschop van grote waarde was voor zijn ploeg. Daarnaast werden er nog twee treffers van Hercules afgekeurd wegens vermeend buitenspel.
1' Edip Biberoglu [1-0]
12' Tyron Fonville [1-1]
48' Romano de Jonge [2-1]
Hercules staat na 29 wedstrijden elfde in de derde divisie B. Bij winst had Hercules zich serieus gemengd in de strijd om het verzilveren van de periodetitel, maar na de nederlaag staat het slechts zevende in de derde periode. Wel moet de ploeg nog een wedstrijd inhalen.

Eric Speelziek:"Het seizoen zit erop"
Fons Mulder:"Hoopte dat gestopte penalty impuls gaf"