Sport Kort 22 april: Opnieuw verlies UVV, rugbyers doen goede zaken

PROVINCIE UTRECHT - Hieronder een overzicht van verschillende sportresultaten uit de regio van zondag 22 april.

HONKBAL

UVV heeft in de overgangsklasse opnieuw een nederlaag geleden. Tegen Kinheim gingen de Utrechters met 11-1 onderuit. UVV, dat vorig jaar degradeerde uit de hoofdklasse, staat na zes duels 15e en voorlaatste, met twee punten.

RUGBY

Eemland en URC hebben in de eerste klasse de tweede en derde plaats stevig in handen. Eemland won met 75-5 van AAC, URC versloeg RRC met 25-16. Met nog twee duels te gaan zal Eemland waarschijnlijk tweede eindigen, achter het niet meer in te halen Amstelveen. URC heeft een ruime voorsprong op nummer vier Oisterwijk Oysters.

Eemland heeft als nummer twee het recht om play-offs om promotie aan te vragen tegen de ploeg die voorlaatste eindigt in de ereklasse. Of de Amersfoorters dat gaan doen, is nog niet bekend.
De dames van URC hebben in de kampioenspoule van de ereklasse met 17-22 verloren van Waterland. URC besluit de kampioenspoule op de zesde plaats. De ploeg haalde slechts zes punten in tien wedstrijden en staat hierdoor op veertien punten achterstand van Waterland.
In de promotie/degradatiepoule van de ereklasse heeft RUS met 90-5 gewonnen van Tilburg. De uitslag had geen gevolgen voor de ranglijst: RUS is al zeker van promotie naar de ereklasse. Volgende week speelt RUS de laatste wedstrijd van het seizoen: indien die gewonnen wordt plaatst de damesploeg zich ongeslagen.

HOCKEY

De vrouwen van Voordaan hebben in de overgangsklasse gelijkgespeeld tegen Cartouche. Het uitduel voor de Groenekanners eindigde in 1-1. Voordaan staat achtste op de ranglijst.
In de overgangsklasse A bij de mannen heeft het Zeisterse Schaerweijde met 3-2 verloren van HBS. Voordaan uit Groenekan wist in dezelfde competitie het uitduel tegen HBS nipt te winnen: 4-3. Het Utrechtse USHC wist ook nipt te winnen. Het versloeg HIC met 1-0. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Schaerweijde staat derde, Voordaan zevende en USHC is de nummer tien. Schaerweijde kan nog bij de eerste twee eindigen, dan gaat het play-offs spelen om promotie naar de hoofdklasse. Als het derde vierde of vijfde wordt dan gaat het rechtstreeks naar de nieuwe promotieklasse.
In de overgangsklasse B kwam het Zeisterse Phoenix in actie tegen Groningen. Het duel in Zeist eindigde in 3-3. Phoenix staat voorlaatste en moet er in de laatste drie duels alles aan doen om degradatie te voorkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.