WK-punten voor Tessels na positief weekend in Assen

LOPIK - Wayne Tessels heeft in Assen zijn eerste drie WK-punten van het seizoen gepakt. Na een positief weekend met een constant stijgende lijn finishte de Kawasaki-coureur uit Lopik op een dertiende plaats in de World Supersport. Tessels werd met deze uitslag tweede in de FIM Europe Supersport Cup.
Tessels kwalificeerde zich als achttiende, maar de verschillen met de rijders voor hem waren erg klein. De Lopiker startte zondagmorgen vanaf de zesde startrij aan de race in Assen. De 24-jarige coureur vond aansluiting bij een groep rijders die knokten voor de tiende positie. Tessels wist zich in de groep naar voren te werken, maar hij maakte halverwege de race een foutje in de Haarbocht en verloor een aantal plaatsen. In de slotfase wist hij nog weer wat terrein goed te maken en als dertiende over de finish te komen. Tessels pakte daarmee drie WK-punten in zijn thuiswedstrijd en werd tweede in de FIM Europe Supersport Cup.
Tessels kijkt met een goed gevoel terug op het weekend in Assen. "Zeker als je ziet welke stappen wij gemaakt hebben vanaf de eerste training. Het was goed om in de race te vechten in de groep voor de tiende plaats en de rondetijden waren goed. Ik kwam ook naar voren in de groep, maar maakte een foutje waardoor ik iets terugviel. Het was onze tweede race in de World Supersport en eigenlijk de eerste waar het technisch goed verliep. We mogen tevreden zijn met deze drie WK-punten. Het gevoel is goed en we hopen deze lijn te kunnen doortrekken in de volgende wedstrijden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.