Leushuis: "Ruizendaal had beter bij IJsselmeervogels kunnen blijven"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor de 17-jarige voetballer Jordy Ruizendaal gaat volgend seizoeneen droom in vervulling. De middenvelder van de A1 van IJsselmeervogels speelt volgend seizoen voor NEC. Over de vraag of dat wel een goeie keuze is, zijn de meningen verdeeld.

LEUSHUIS

Trainer Willem Leushuis van de Vogels vindt dat de profclubs met hagel schieten op een olifant. "Die clubs halen een stuk of 30 jeugdspelers binnen in de hoop dat er één slaagt. De anderen keren vervolgens gedesillusioneerd terug naar hun oude club." Leushuis denkt dan ook dat Ruizendaal er beter aan zou hebben gedaan om bij IJsselmeervogels te blijven. "Hier gaat hij volgend jaar bij het eerste met de grote mannen meedoen. Daar leert hij meer dan bij NEC in de jeugd."

ONTWIKKELING

Ruizendaal is niet onder de indruk van de argumenten van de vertrekkende hoofdtrainer van de Vogels. "Ik wil iedere dag voetballen, dat kan niet bij IJsselmeervogels, en wel bij NEC. Ik denk dat dat beter voor mijn ontwikkeling is." Volgens Leushuis is daar wel een mouw aan te passen. "Jordy heeft natuurlijk een punt, maar als een beetje creatief bent, kun je hem ook bij IJsselmeervogels vaker dan drie keer laten trainen. Bovendien moet hij nu gaan reizen, je kunt je ook afvragen of dat goed is."

KOKEN

Dat reisprobleem zal er voor Ruizendaal echter niet zijn. "NEC heeft huizen voor jeugdspelers. Ik ga met twee teamgenoten in zo'n huis wonen. Het is op 200 meter van mijn school, dus dat is ook geen probleem." Wat wel een probleem is van het zelfstandig wonen, is het koken. "Dat kan ik niet. Ja, een ei."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.