DOS-icoon Henk Temming (94) overleden

Henk Temming (links) met Hans Kraay en Tonny van der Linden
Henk Temming (links) met Hans Kraay en Tonny van der Linden © FCU Photo
DE BILT/UTRECHT - Voormalig voetballer Henk Temming is overleden. De middenvelder was één van de laatste nog levende spelers van het elftal van het Utrechtse DOS, dat in 1958 landskampioen werd. Henk Temming is 94 jaar geworden. Hij is de vader van Henk Temming, van de Utrechtse band Het Goede Doel.

LOOPBAAN

De in 1923 geboren Temming debuteerde eind 1940 in het eerste van DOS, zo vertelde hij RTV Utrecht in 1999, tijdens het feest ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van zijn sportzaak. "Toen kregen we twee gulden 50 voor een wedstrijd. Daar kon je twee drankjes van kopen." Hij werd werd meerdere malen geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar kwam nooit verder dan de reservebank. In 1960 beëindigde hij zijn carrière, om vervolgens als amateur nog enkele jaren voor Velox te spelen.

VAN DER LINDEN

De vorig jaar overleden Tonny van der Linden, teamgenoot van Temming in 1958, typeerde Temming als een degelijke middenvelder met een hele goede pass. "Ik heb heel veel doelpunten gemaakt uit passes van hem. En het was ook iemand die veel werk opknapte voor anderen."

KROMMERT

Een andere oud-teamgenoot, Gerrit Krommert, vertelde over Temming: "Als we in het veld last hadden van iemand, vroegen we aan Henk of hem even wilde pakken. Nou, je kon er donder op zeggen dat hij hem dan pakte."

OCKHUIZEN

Martin Ockhuizen, die later ook nog verzorgen zou worden bij FC Utrecht, beschreef Temming als een rustig mens. "Hij was niet echt uitbundig."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.