Provincie is door Vijfheerenlanden in 2019 grote wielerkoers rijker

Dylan van Baarle won de Arno Wallaard Memorial in 2012
Dylan van Baarle won de Arno Wallaard Memorial in 2012 © Orange Pictures
VIANEN - De gemeente Vijfheerenlanden, die er op 1 januari 2019 voor zorgt dat de huidige gemeenten Zederik en Leerdam bij de provincie Utrecht wordt gevoegd, zorgt ook voor een vergroting van het sportaanbod in onze provincie.
Het grootste evenement dat de provincie Utrechter rijker wordt is de Arno Wallaard Memorial. Die wielerkoers, met start en finish in Meerkerk, heette vroeger de Ronde van de Alblasserwaard, maar kreeg in 2006 een nieuwe naam als eerbetoon aan Arno Wallaard. Dat veelbelovende wielertalent verongelukte in 2006 tijdens een training. Hij won de Ronde van de Alblasserwaard in 1999.

DYLAN VAN BAARLE

Andere bekende winnaars van de Arno Wallaard Memorial zijn Veenendaler Dylan van Baarle (2012) en Lieuwe Westra (2009). Ook Allard Engels, de winnaar van 1989, werd na zijn zege in Meerkerk een verdienstelijk profwielrenner.
Behalve de Arno Wallaard Memorial wordt ook ieder jaar de Ronde van Lexmond voor amateurs georganiseerd.

VOETBAL

Verder levert de samenvoeging een aantal nieuwe voetbalclubs op. De hoogst spelende is LRC Leerdam, dat op zaterdag in de 1e klasse speelt, in een poule met onder meer Montfoort en het Utrechtse DHSC. LRC Leerdam speelde in het seizoen 2007/2008 één jaar op het hoogste amateurniveau.
Meerkerk speelt in de 2e klasse, Leerdam Sport'55, Ameide en HSSC'61 uit Hei en Boeicop zijn 3e klasser. Lekvogels uit Lexmond komt uit in de 4e klasse.

ANDERE SPORTEN

Het eerste team van volleybalclub WHV uit Asperen speelt in de promotieklasse, er is IJsclub De Linge, in Leerdam is een basketbalclub, een hockeyvereniging en een korfbalclub. Verder wordt de provincie Utrecht tafeltennisclubs, biljartverenigingen en tennisclubs rijker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.