Hoogleraar en sportbestuurder Paul Verweel overleden

UTRECHT - Antropoloog Paul Verweel is overleden. Verweel was hoogleraar Bestuur- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Van 2007 tot 2013 bekleedde hij de Richard Krajicek leerstoel. Hij onderzocht onder meer hoe sport kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in achterstandswijken.
Verweel was jarenlang betrokken bij de Vereniging Sport Utrecht (VSU) en heeft veel betekend voor de Utrechtse sport. Hij was voorzitter van de organisatie van 1997 tot 2009. In die tijd groeide de VSU uit tot een organisatie waar niemand in de Utrechtse sport nog omheen kon. Samen met vele anderen heeft hij talloze initiatieven genomen om het fundament van de Utrechtse verenigingen te verstevigen.
Ook na zijn VSU voorzitterschap heeft Verweel - in de rol van VSU erelid en ambassadeur - niet stilgezeten en bleef hij actief binnen de Utrechtse sportwereld. Zo was hij 10 jaar voorzitter van de voetbalvereniging Hoograven, vicevoorzitter bij de KNVB, bestuurslid van Stichting Sport & Samenleven Utrecht (SSU) en de laatste tijd als adviseur betrokken bij de jonge sportvereniging Vechtzoom. In 2013 werd hij nog benoemd tot Utrechter van het jaar.

PAUL VERWEEL SPORTFONDS

Begin dit jaar werd hij ook naamgever van het Paul Verweel Sportfonds. Dit fonds biedt sportkansen aan kinderen die het financieel minder breed hebben. Kinderen tot en met 17 jaar die in het bezit zijn van een U-pas, kunnen bijvoorbeeld voetbalschoenen of een hockeystick aanvragen. Het moet helpen om mensen die het niet zo breed hebben te laten sporten.
Verweel leed al een aantal jaar aan prostaatkanker. Hij was 66 jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.