RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dirkse van den Heuvel acht SCHC niet kansloos in play-offs, ondanks slechte statistieken

1/2
BILTHOVEN -

Voor de hockeysters van SCHC beginnen de weken van de waarheid. De laatste wedstrijden in de competitie is hard gestreden om in de play-offs om de landstitel te komen, en nu is het zover. Den Bosch is de tegenstander. De eerdere resultaten van dit seizoen geven SCHC echter weinig kans tegen de kampioen van de laatste vier jaar.


UNDERDOG

Carlien Dirkse van den Heuvel gaat niet mee in die statistieken. "Als je het de hele tijd op basis van statistieken moet gaan doen, dan hoeven we de wedstrijd zondag niet meer te spelen", zegt de middenvelder. "Alle statistieken zullen voor Den Bosch spreken. Ik denk dat wij de underdog zijn en dat mag ook wel gezegd worden. Dat wil niet zeggen dat wij geen kans maken. Zo gaan wij zeker die wedstrijd niet in."

Den Bosch en SCHC zijn de nummers twee en drie van het reguliere hoofdklasseseizoen, maar de verschillen zijn groot. De Brabantse vrouwen hebben liefst vijftien punten meer behaald in de competitie (61 om 46) en ook in de onderlinge duels bleek Den Bosch de sterkste. Afgelopen weekend speelden beide ploegen tegen elkaar in de laatste speelronde van de competitie. Op dat moment wisten ze al dat ze elkaar zouden spelen in de play-offs. Den Bosch won met 3-1 in Bilthoven, terwijl het in de heenwedstrijd ook al met 2-0 beter was dan SCHC.


RENDEMENT

"Afgelopen zondag gaat Den Bosch na tien minuten voor het eerst in de aanval en dat wordt meteen een goal. Dat is een stukje individuele klasse die Den Bosch heeft en waar we heel scherp op moeten zijn. Het is niet zo dat we worden weggetikt", geeft Dirkse van den Heuvel aan. "Ik vind dat wij tegen Den Bosch de ploeg zijn die het spel wat meer maken, alleen zijn ze super gevaarlijk in de cirkel en hebben ze een heel hoog rendement. Maar ik acht ons niet kansloos, zeker niet."

Dat trainster Tina Bachmann na dit seizoen vertrekt naar Oranje-Rood, werkt volgens de aanvoerder van SCHC positief. Vanuit de groep, maar ook van Bachmann. "Je wil het seizoen goed afsluiten samen. Dat is ook naar ons uitgesproken van: 'Het is gek dat je weet dat ik er volgend jaar niet meer ben, maar dat wil niet zeggen dat ik met jullie niet goed was. Ik ben volledig met jullie bezig en niets anders'".

De Bilthovense vrouwen strandden vorig seizoen in deze eerste ronde van de play-offs om de titel. SCHC won de eerste wedstrijd in de best-of-three, maar daarna wist Amsterdam twee keer toe te slaan en SCHC uit te schakelen.


PROGRAMMA

Zondag 29 april: SCHC - Den Bosch
Zaterdag 5 mei: Den Bosch - SCHC
Zondag 6 mei: Den Bosch - SCHC (eventueel)

De andere halve finale in de play-offs gaat tussen Amsterdam (nummer 1) en Oranje-Rood (nummer 4). De finales om de titel worden op 10, 12 en eventueel 13 mei afgewerkt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -