Quick Amersfoort start tegen HCAW

© Jan Kruijdenberg
AMERSFOORT - Na 22 jaar keert Cityside Apartments Quick terug in de honkbal hoofdklasse. De Amersfoorters starten donderdagavond om 19.30 met een thuiswedstrijd tegen rivaal HCAW uit Bussum.
BSC Quick debuteerde in 1976 in de hoofdklasse en maakte al gauw onderdeel uit van het vaste meubilair op het hoogste niveau van Nederland. De club had een patent op talentvolle spelers. Met name van de Antillen. Spelers als Carlos van Heijningen, Humphrey Bomba, Sammy Richardson en Ronald Hosé. Succes was er in 1980 toen het met pitcher Rijk van den Bunt derde werd in een sterke Nederlandse competitie. Na de tweede degradatie in 1983 keerde Quick terug met een eerste plaats in de reguliere competitie in 1993 als beste resultaat. In 1996 degradeerde het voor de laatste maal.

QUICK IS TERUG

Dit seizoen is Quick terug in de hoofdklasse. Dat ging ondermeer ten koste van het Utrechtse Pickles UVV. Met coach Marco Wels hoopt Quick een stabiele hoofdklasser te worden. Daarvoor steunt hij op enkele ervaren spelers en een 6-tal talentvolle spelers die deel uitmaken van Oranje -23.
Coach Wels hoopt zich in eerste instantie te handhaven met zijn ploeg. "Ik hoop dat we een blok kunnen vormen tegen de gevestigde orde. We zijn ambitieus en we hebben aardig wat ervaring in huis. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt. De opdracht zal zijn zo goed mogelijk de homogeniteit in de groep te houden en omgaan met de tegenslagen die ongetwijfeld zullen komen."

BROERTJES ENGELHARDT

De steunpilaren van de ploeg zijn de broers Bryan en Rachid Engelhardt. Bryan Engelhardt is een oud-international, Rachid komt van HCAW en maakte deel uit van proforganisatie Baltimore Orioles.

ERVAREN PITCHERS

Op de heuvel is er veel ervaring in de persoon van Luis Figuera Roman. De Venezolaan arriveerde afgelopen week in Nederland. Hij speelde in 2016 samen met Bryan Engelhardt bij Kinheim. Een andere versterking op pitchinggebied is Jurjen van Zijl. De oud-international is één van vier spelers die de overstap heeft gemaakt van UVV.

ROSTER

Brian van Laar - Starting Pitcher

Colin van Laar - Starting Pitcher

Luis Figuera Roman - Starting Pitcher

Jos de Jong - Starting Pitcher

Jurjen van Zijl - Starting Pitcher

Mees Cremer - Relief Pitcher

Aaron Isenia - Relief Pitcher

Tshawn James - Relief Pitcher

Jasper Popken - Relief Pitcher

Mark Kolner - Closer
Jules Cremer - Catcher
Rowan van Hoek - Catcher
Rashid Engelhardt - Catcher/3e Honk
Remian Dennis - Cather/3e Honk
Kai Berkel - 2e Honk
Jelle Blauw - Korte Stop
Bryan Engelhardt - 1e Honk
Tijmen Takke - 2e Honk/Korte Stop
Wesley Bernardus - Utility
Jordy Burger - Linksveld
Rick Kuipers - Midveld
Shairon Nicholas - Rechtsveld
Kevin Windster Adelina - Linksveld
Luigino Rosaria - Aangewezen Slagman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.