GVVV in extremis onderuit tegen AFC

VEENENDAAL - GVVV heeft in de tweede divisie in extremis verloren van degradatiekandidaat AFC. De Veenendalers leken thuis in blessuretijd op 3-2 te komen, maar in de omschakeling waren het de Amsterdammers die met de 3-2 winst naar huis gingen.
Op Panhuis was het voetbal in de eerste helft niet om van te genieten. De eerste 43 minuten kwam met horten en stoten op gang, tot in de laatste twee minuten voor rust alles er uit kwam. Soufiane Laghmouchi bracht GVVV op schitterende wijze op 1-0, maar direct vanaf de aftrap was het Raily Ignacio die de 1-1 aantekende.
Twintig minuten na rust was het Ignacio, doelpuntenmaker van beroep, die zijn tweede van de middag binnentikte nadat hij uit de dekking van de GVVV-defensie was ontsnapt. Een slotoffensief van de Veenendalers leidde vijf minuten voor tijd tot de gelijkmaker van Simon Bouwer, die een harde voorzet van Laghmouchi tegen zijn hoofd kreeg en in het doel deed belanden.
In blessuretijd kreeg GVVV nog een levensgrote kans, maar doelman Zonneveld van AFC griste de bal op tijd weg. In de omschakeling die volgde wist invaller Tom van den Brink AFC naar de broodnodige driepunter te schieten in de strijd tegen degradatie.
43' Soufiane Laghmouchi [1-0]
44' Raily Ignacio [1-1]
65' Raily Ignacio [1-2]
85' Simon Brouwer [2-2]
90' Tom van den Brink [2-3]
GVVV staat na 30 wedstrijden vierde met 51 punten. AFC komt door de zege op 35 punten, waarmee het een stap zet van de gevarenzone vandaan.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Niek Oosterlee:"Dit mag je niet overkomen"