Sportlust'46 behaalt finale districtsbeker na kraker tegen Brielle

WOERDEN - De voetballers van Sportlust'46 hebben de finale van de districtsbeker West 2 bereikt. Na negentig minuten was het 1-1, waarna de Woerdense ploeg de strafschoppen (5-4) beter wist te nemen dan Brielle.

WEDSTRIJD

De eerste kans was voor de bezoekers, die na acht minuten de paal raakten. Ook in het vervolg van de eerste helft had Brielle de overhand. Sportlust'46 wist het doel schoon te houden, waardoor met 0-0 gerust werd.
In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers op 1-0 via Claudio Santos Silva, maar twintig minuten voor tijd bracht Rick Wils de spanning terug. Sportlust had na rust een tandje bijgeschakeld, wat resulteerde in de gelijkmaker. De Woerdenaren wilden de penalty's (bij een gelijke stand volgt namelijk geen verlenging) ontlopen, maar tot de 2-1 kwam het niet meer.

STRAFSCHOPPEN

In de penaltyserie was keeper Michael de Leeuw de reddende engel voor Sportlust'46. Hij stopte de vijfde penalty van Brielle, die voor de beslissing had kunnen zorgen. Ook de zevende pingel wist hij te keren, waarna Martijn Jansen de winnende kon binnenschieten namens Sportlust. Op 10 mei wordt de districtsbekerfinale gespeeld.
55' Claudio Santos Silva [0-1]
70' Rick Wils [1-1]
* Sportlust'46 wint na strafschoppen: 5-4

De maker van de beslissende penalty Martijn Jansen: "Nu een biertje"
Wim van 't Westeinde: "Op penalty's geoefend door vorm van druk toe te voegen"