Spakenburg kan zich na winst opmaken voor mogelijk kampioensduel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg is heel dicht bij de titel van de derde divisie A. De ploeg van trainer John de Wolf kan na de 2-1 zege van zaterdag op Spijkenisse zich volgend weekend kronen tot kampioen.
Na elf minuten opende Spakenburg via Philip Ties de score. Hij schoot de bal binnen vanuit een strafschop. Deze had Spakenburg gekregen doordat Nathaniël Will onderuit was gehaald. Will kon niet verder en moest gewisseld worden. Ook Giovanni Gravenbeek moest al binnen het kwartier gewisseld worden. Hierdoor had Spakenburg al twee van de drie wissels binnen twintig minuten verbruikt. Spakenburg ging op rozen de rust in. Vreekamp maakte namelijk vlak voor rust de 2-0.
Met nog een kwartier te gaan werd het duel weer spannend. Spijkenisse maakte de 2-1 en vond zo de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd kwam Spijkenisse met tien man te staan doordat Sander Barragan. Olivier Pilon neerhaalde en daardoor rood kreeg. Vlak voor tijd was Kees Pier Tol nog dichtbij de 3-1. Dat zou een bijzonder doelpunt zijn geweest want volgend seizoen speelt hij voor Spijkenisse. Zijn toekomstige ploeg is door de nederlaag tegen Spakenburg zo goed als zeker veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatieduels.
11' Philip Ties [1-0, pen]
38' Mike Vreekamp [2-0]
76' Jazzy Adams [2-1]
Bijz.
87' Rode kaart voor Sander Barragan (Spijkenisse)
Spakenburg kan door de winst zich volgende week kronen tot kampioen van de derde divisie A. Het keert dan na één seizoen afwezigheid terug in de tweede divisie. Het kampioensduel van Spakenburg wordt zaterdag 5 mei gespeeld in Assen tegen het in degradatienood verkerende ACV. Alleen winst is niet genoeg voor Spakenburg. Concurrenten Scheveningen, DVS'33 en Quick Boys mogen niet winnen. Wint één van die ploegen dan wordt het kampioensfeestje minimaal een week verplaatst.
Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Philip Ties:"Het voetbal is niet om aan te gluren, maar we genieten van de ranglijst"
Verslaggever Bert Kous ove de winst van Spakenburg
John de Wolf:"Ik zeg het voor het eerst, maar het kan nu niet meer misgaan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.