LIVEBLOG: Van der Maarel brengt FC Utrecht op gelijke hoogte (2-2)

UTRECHT - FC Utrecht hoopt zich vandaag te verzekeren van de vijfde plaats in de eredivisie. De ploeg van Jean-Paul de Jong gaat op bezoek bij Heracles Almelo, dat reeds uitgespeeld is dit seizoen: de Almeloërs kunnen niet meer degraderen en hebben ook geen zicht meer op deelname aan de play-offs. Zakaria Labyad ontbreekt bij FC Utrecht: hij is licht geblesseerd en wordt gespaard met het oog op de play-offs. Yassin Ayoub is geschorst voor het treffen.
85' DOELPUNT! Wie anders dan Mark van der Maarel tekent voor de Utrechtse gelijkmaker: 2-2! Hij schiet hard raak uit een rebound vanuit een hoekschop #herutr
82' Een mooi moment voor FC Utrecht-speler Sylla Sow: de beloftenspeler mag acht minuten voor tijd zijn debuut maken in de hoofdmacht van de Utrechters. Hij vervangt Urby Emanuelson.
69' DOELPUNT! Uit het niets komt FC Utrecht op 2-1! Sander van de Streek tekent voor de aansluitingstreffer middels een kopbal.
65' Wissels aan de kant van FC Utrecht: Anouar Kali vervangt Rico Strieder, Lukas Görtler komt in het veld voor Cyriel Dessers
46' De bal rolt weer in Almelo. FC Utrecht moet op jacht naar minimaal twee treffers wil het punt(en) overhouden aan de voorlaatste competitiewedstrijd in de strijd om de vijfde plaats op de ranglijst!
45' Het is rust. FC Utrecht kijkt tegen een 2-0 achterstand aan na een dramatisch verlopen openingsfase. In het restant van de eerste helft creëerde de ploeg van Jean-Paul de Jong een aantal goede kansen, maar de aansluitingstreffer laat op zich wachten. In de tweede helft dan?!
37' Het regent kansen in Almelo, waar FC Utrecht de regie heeft gepakt in het duel. Met name Willem Janssen zorgt keer op keer voor gevaar voor het Heracles-doel. Een aansluitingstreffer voor rust kan mogelijk voor de gewenste omkeer zorgen!
27' We zijn er op de radio even uit voor een nieuws- en reclamebreak. Emanuelson doet van zich spreken: eerst wordt een schot geblokt, waarna hij in de actie daarop een strakke voorzet geeft die aan alles en iedereen voorbijgaat. Het blijft vooralsnog 2-0 in Almelo!
16' Aanvoerder Willem Janssen met een Utrechts speldenprikje: uit een hoekschop van Emanuelson kopt hij hard naar de grond. De bal wordt op de lijn gered.
15' De Almelose storm lijkt vooralsnog te zijn gaan liggen. Echter staat er toch echt een 2-0 tussenstand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. FC Utrecht zal uit een ander vaatje moeten tappen indien het nog met drie punten naar huis wil gaan.
5' DOELPUNT! Wat een dra-ma-ti-sche start voor FC Utrecht! Navratil brengt Heracles Almelo met een volley op een 2-0 voorsprong na vijf minuten spelen.
2' DOELPUNT! Na anderhalve minuut spelen komt FC Utrecht op achterstand: Brandley Kuwas wordt aangespeeld rond het strafschopgebied en passeert FC Utrecht-doelman David Jensen met een schuiver in de rechteronderhoek: 1-0
1' Er is afgetrapt in het Polman Stadion, veel (luister)plezier!
14:19 Welkom op het liveblog! Om 14:30 wordt er afgetrapt in het Polman Stadion: de wedstrijd is live te volgen op Radio M Utrecht via 93.1FM. Aanwezig voor u zoals altijd René van den Berg en analist Gert Kruys.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen, Van der Maarel, Dumic, Klaiber, Janssen ©, Strieder, Emanuelson, Klich, Van de Streek, Dessers, Kerk
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Droste, Pröpper, Van Hintum, Niemeijer, Leemhuis, Monteiro, Navratil, Kuwas, Peterson