Dode spelmomenten helpen veerkrachtig FC Utrecht aan punt

UTRECHT - FC Utrecht heeft veerkracht getoond in de voorlaatste speelronde van de eredivisie. De Utrechtse formatie wist een 2-0 achterstand in de tweede helft om te buigen tot 2-2, dankzij treffers van Sander van de Streek en Mark van der Maarel.
Het duel begon werkelijk dramatisch voor de manschappen van Jean-Paul de Jong. Al na anderhalve minuut kon Brandley Kuwas zomaar vrij inschieten op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot in de rechteronderhoek kon niet gekeerd worden door goalie David Jensen. Drie minuten later was het opnieuw raak: een hoge Heracles-voorzet werd verlengd door oud FC Utrecht-speler Kristoffer Peterson. De inzet werd vervolgens knap tot doelpunt gepromoveerd middels een mooie volley van Jaroslav Navratil, waardoor er na vijf minuten al een tussenstand van 2-0 viel te noteren.
Na rust had FC Utrecht het betere van het spel. Echter leidde dit niet tot veel uitgespeelde kansen. De Utrechters oogden soms ongeïnspireerd en leken moeite te hebben om een slotoffensief op touw te zetten. Toch kwam de aansluitingstreffer twintig minuten voor tijd dan toch. Wie anders dan Sander van de Streek mocht opnieuw een treffer op zijn naam zetten. De man in vorm, de afgelopen tien wedstrijden bij tien doelpunten betrokken, scoorde middels een kopbal uit een vrije trap van Mateusz Klich. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd kregen de Utrechters loon naar werken: uit een hoekschop was het nestor Mark van der Maarel die via een rebound de gelijkmaker op zijn naam zette. Een treffer die op basis van de tweede helft verdiend was.
1' Brandley Kuwas [1-0]
5' Jaroslav Navratil [2-0]
67' Sander van de Streek [2-1]
85' Mark van der Maarel [2-2]
FC Utrecht blijft de nummer vijf van de eredivisie. Volgende week kan de ploeg van De Jong zich verzekeren van deze uitgangspositie met het oog op de play-offs. Het verschil met direct concurrent Vitesse bedraagt drie punten, maar de Arnhemmers hebben een beter doelsaldo. Wel heeft FC Utrecht het in eigen hand: bij winst op VVV-Venlo volgende week treft het de nummer acht van de ranglijst in de play-offs voor Europees voetbal.

Willem Janssen:"We hebben laten zien hoe het niet en hoe het wel moet"
Jean-Paul de Jong:"We waren in het begin niet bij de les"
Anouar Kali:"Ik hoop een vaste waarde te worden"