Sport Kort zondag 29 april: hockeysters Voordaan verliezen van koploper, RUS ongeslagen naar ereklasse

PROVINCIE UTRECHT - Hieronder een overzicht van de resultaten van verschillende sporten uit de regio.

HOCKEY

Voordaan heeft een nipte nederlaag geleden in het thuisduel met Rotterdam. De hockeysters gingen uiteindelijk met 3-2 ten onder. We vinden Voordaan terug op de achtse plaats van de overgangsklasse A. Volgende week treft Voordaan MOP, de nummer vier van de ranglijst.
De mannen van Schaerweijde waren dichtbij een verrassende zege op koploper Hurley in de overgangsklasse A. De Zeister-hockeyers verloren nipt met 4-3. Ook het Utrechtse USHC wist niet te stunten. De thuiswedstrijd tegen nummer 2 Nijmegen ging met 4-1 verloren. Het Groenekanse Voordaan stelde teleur: de hockeyformatie kwam niet verder dan 1-1 tegen Leiden, dat voorlaatste staat op de ranglijst.
Voordaan is de nummer 7 van de overgangsklasse A, USHC staat drie plekken daaronder op de tiende plaats. Schaerweijde is de beste club uit de regio in deze poule: de ploeg bezet de vierde plaats.
In de overgangsklasse B blijft het Zeisterse Phoenix ploeteren. De mannen verloren met 2-0 van Laren. Hierdoor staat het op gelijke hoogte met Leonidas, dat de rode lantaarndrager is in de overgangsklasse B. In de laatste speelronde van dit seizoen treffen beide ploegen elkaar. De hekkensluiter speelt uiteindelijk play-outs voor lijfsbehoud of een plaats in de 1e klasse.

RUGBY

Eemland heeft de regioderby in de eerste klasse gewonnen van USRS. De Amersfoorters versloegen de Utrechters met 101-12. Eemland staat tweede in de eerste klasse. Het heeft als nummer twee het recht om play-offs om promotie aan te vragen tegen de ploeg die voorlaatste eindigt in de ereklasse. Of de Amersfoorters dat gaan doen, is nog niet bekend.
De vrouwen van het Utrechtse RUS spelen volgend seizoen in de ereklasse. Het heeft de promotie/degradatiepoule als eerste afgesloten. Zondag won het de laatste wedstrijd van nummer twee Cas met 5-22. RUS is ongeslagen in de promotiepoule.

HONKBAL

De wedstrijd van UVV is afgelast. Vanwege zware regenval was het veld onbespeelbaar geworden. Aanstaande dinsdag wordt het duel tegen Sparks ingehaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.