SCHC handhaaft zich ondanks nederlaag in Rotterdam

BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC hebben een 5-2 nederlaag geleden op bezoek in en tegen Rotterdam. Desondanks werd de champagne toch ontkurkt na afloop: concurrent Pinoké verloor eveneens (5-1 van Den Bosch), waardoor SCHC verzekerd is van lijfsbehoud in de hoofdklasse.
Na een kwartier hockeyen keek SCHC al tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg toonde echter veerkracht en kwam weer op gelijke hoogte dankzij treffers van Thomas Vis en aanvoerder Leonard Posthumus Meyjes. In het vierde kwart moest SCHC toch capituleren en kon Rotterdam uitlopen tot 5-2.
In de slotfase werd de wedstrijd kort stilgelegd. Er werd onder meer afscheid genomen van SCHC-aanvoerder Leonard Posthumus Meyjes, die een staande ovatie kreeg van het aanwezige publiek. Hij droeg meer dan tien jaar het tricot van SCHC, maar zwaait na dit seizoen af als professioneel hockeyer. Hij tekende zondag nog voor één van de twee Bilthovense treffers.
12' Thijs van Dam [1-0]
15' Diede van Puffelen [2-0]
27' Leonard Posthumus Meyjes [2-1]
52' Thomas Vis [2-2]
54' Jeroen van Hertzberger [3-2]
57' Albert Beltran [4-2]
66' Simon Egerton [5-2]
SCHC besluit het seizoen als negende van de hoofdklasse met achtien punten uit 22 wedstrijden. Hierdoor hoeft het geen play-outs te spelen en handhaaft het zich rechtstreeks.

Roderick Tam:"We kregen het tijdens de wedstrijd een beetje mee"
Leonard Posthumus Meyjes:"We zijn er gelukking in gebleven"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.