Van Emden ziet meer kansen in tweede tijdrit Giro

UTRECHT - Jos van Emden gaat graag verder in de Giro waar hij vorig seizoen, met winst van de tijdrit op de slotdag, stopte. De openingstijdrit van de 101e editie is daarom ook een doel op zich, maar het lid van wielervereniging De Volharding uit Utrecht denkt dat het parcours van de tweede rit tegen de klok in de komende Giro (zestiende etappe) meer op zijn lijf is geschreven is.
"Als ik hier in Jeruzalem zo uit het raam van mijn hotelkamer kijk, biedt de tweede race van de Giro me meer kansen. Het is best heuvelachtig. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het rondje voor vrijdag nog niet heb gezien. Wil je in deze omgeving normaal trainen, dan moet je eerst de auto pakken om buiten de stad te geraken", zei de renner van LottoNL-Jumbo woensdag in Jeruzalem na een korte middagtraining.
Hoewel Van Emden de ritzege van 2017 in Milaan als de kroon op zijn carrière beschouwt, wil hij best nog eens verrassen. "Het zou mijn loopbaan helemaal geslaagd maken als ik ergens in een grote ronde een keer de eerste rit win en er een paar mooie (leiders)truien aan vastzitten. Nee serieus, ik vind het nu al wel geslaagd, want de tijdritoverwinning van verleden jaar was de prijs waarvoor ik al die jaren heb gevochten."
Vrijdag 4 mei begint de Giro d'Italia in Jeruzalem, Israël, met een tijdrit van 9,7 kilometer. Naast Van Emden doet ook Veenendaler Lennard Hofstede mee. Voor hem is een rol weggelegd als knecht van titelverdediger Tom Dumoulin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.