RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UBALL jaagt op promotie naar Dutch Basketball League: "We willen doorgroeien"

UTRECHT -

De basketballers van UBALL zijn drie duels verwijderd van de eredivisie basketbal, ofwel de Dutch Basketball League. De Utrechtse ploeg is dit seizoen actief in de promotiedivisie en heeft zich daarin gekwalificeerd voor de Final Four, waarin gestreden wordt om promotie naar het hoogste niveau. Ambitie is er genoeg. "We willen doorgroeien", zegt commercieel manager Peter van Koetsveld tegen RTV Utrecht.

Het eerste duel in de Final Four, vergelijkbaar met de play-offs in andere sporten, tegen Lokomotief werd gewonnen (83-77) en zaterdag 5 mei staat de return op het programma in Rijswijk. Bij winst staat de ploeg in de finale van de Final Four tegen Grasshoppers of De Groene Uilen en dan is promotie heel dichtbij.


SPONSOREN WERVEN

Binnen UBALL is de hoop er om de Utrechtse eer te verdedigen in de eredivisie. Om die ambitie te bewerkstelligen moet gepromoveerd worden. Daarvoor is dan wel extra geld nodig. "Er zijn al de nodige initiatieven en er is een werkgroep opgesteld om sponsoren te werven", geeft Van Koetsveld aan, die bedrijven oproept om zich te melden. "Het doel is om een niveau hoger te spelen volgend seizoen."

"We zijn actief aan het werven en dat gaat redelijk, maar we hebben een aanzienlijk bedrag nodig willen we een rol van betekenis kunnen spelen. We willen niet als opvulling dienen ", zegt Van Koetsveld. Een kwaliteitsinjectie met nieuwe spelers is dan nodig, al wil de vereniging de helft van de selectie laten bestaan uit zelfopgeleide spelers. Het bedrag dat nodig is om een rol te kunnen spelen in de eredivisie is ongeveer 200.000 euro. Ter vergelijking: Donar uit Groningen, dat Europees succes had dit seizoen, heeft een budget van om en nabij de 1,6 miljoen euro. "De naam UBALL zal blijven bestaan, maar er valt te praten met een sponsor die zijn naam wil verbinden aan het vlaggenschip."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -