Rugby: Eemland speelt play-offs om promotie naar ereklasse

AMERSFOORT - De rugbyers van Eemland kunnen zich voorbereiden op play-offs voor promotie naar de ereklasse. Het recht dat de ploeg uit Amersfoort heeft op die play-off is aangevraagd en goedgekeurd. De tegenstander is nog niet bekend.
Eemland beëindigt de eerste klasse op de tweede plaats, een plek die recht geeft om play-offs te spelen tegen de ploeg die als voorlaatste eindigt in de degradatiepoule van de ereklasse. Eemland kan geen kampioen meer worden en ook nummer drie URC uit Utrecht kan Eemland niet meer achterhalen op de ranglijst. Zondag 6 mei speelt Eemland in en tegen Groningen de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, maar dat duel gaat om des keizers baard. Daarna heeft de ploeg twee weken om zich voor te bereiden op de play-offs.

TEGENSTANDER

Het is nog niet duidelijk welke ploeg de tegenstander is in de play-offs. Hookers is al gedegradeerd uit de ereklasse, waardoor het gaat tussen de Haagsche RC en de Delfste studenten van DSR-C. De ploeg uit Den Haag heeft de beste papieren en nog twee wedstrijden te gaan, waaronder een directe confrontatie met DSR-C op de slotdag (12 mei).
Eemland-teammanager Bert Prevaes is ervan overtuigd dat zijn ploeg promoveert: "We zijn zeker kansrijk en vol vertrouwen. We hebben de ambitie om te promoveren", zegt hij tegen RTV Utrecht. Twee jaar geleden degradeerde Eemland en vorig jaar liep het nipt de play-offs mis. De Haagsche RC is al bekeken door Eemland. "We waren niet onder de indruk", aldus Prevaes. "We hebben een jong team en we zitten in een flow, terwijl die andere ploeg strijdt tegen degradatie. Wij gaan die play-offs winnen."

PLAY-OFFS

De play-offs om promotie/degradatie gaat over twee wedstrijden. Op 20 mei speelt Eemland op het eigen veld, waarna op 27 mei de return is bij de ereklasse-ploeg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.