Spakenburg kampioen? Zo gaat de huldiging eruit zien

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als Spakenburg er dit weekend in slaagt kampioen te worden van de Derde Divisie zaterdag, volgt nog diezelfde avond de huldiging. De gemeente Bunschoten heeft het draaiboek voor de festiviteiten bekendgemaakt.
De voetballers en technische staf van de club worden vanaf 19.30 uur op een cabriobus door het dorp gereden. De bus wordt begeleid door vrachtwagens met daarop jeugdleden. De route eindigt op het Spuiplein, daar wordt op het podium de kampioensschaal uitgereikt.
Vervolgens reikt burgemeester Melis van de Groep een beker uit aan aanvoerder Barry Beijer. Vanaf 21.00 uur gaat de huldiging verder in sporthal De Stormvogel op het terrein van de voetbalclub. Daarna gaat de voorzitter spelers individueel in het zonnetje zetten.

TITELRACE

Spakenburg kan het kampioenschap bijna niet meer mislopen. De voorsprong op achtervolger Scheveningen is met nog vier duels te gaan acht punten. Toch is de kans dat het dit weekend al gebeurt niet heel groot. Alleen als Spakenburg zaterdag uit bij ACV in Assen wint en achtervolgers Scheveningen, DVS '33 Ermelo en Quick Boys verliezen punten, dan is de titel een feit.

SPAKENBURGSE DERBY

Dat betekent ook promotie naar de Tweede Divisie. Dan komt Spakenburg weer in de competitie met IJsselmeervogels en staat de Spakenburgse derby dus weer op het programma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.