Handbalster Pearl van der Wissel beëindigt loopbaan

HARMELEN - Handbalster Pearl van der Wissel houdt het na dit seizoen voor gezien. De 34-jarige Harmelense wil meer tijd gaan vrijmaken voor andere dingen in haar leven. Ze maakt met haar Deense club Odense nog wel kans op de landstitel. "Met goud mijn loopbaan afsluiten, zou geweldig zijn", zegt Van der Wissel, die werkzaam is in het design- en meubelbedrijf van haar Deense echtgenoot.
Van der Wissel heeft een avontuurlijke carrière achter de rug. Ze speelde voor clubs in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Sinds 2011 komt Van der Wissel voor Odense uit. Ze debuteerde al op vijftienjarige leeftijd voor Oranje en groeide uit tot één van de boegbeelden van het team. Na ruim tweehonderd interlands nam ze in 2012 afscheid van de nationale ploeg.
Van der Wissel keerde eind december zeer verrassend terug bij Oranje. Bondscoach Helle Thomsen riep haar op tijdens het WK in Duitsland. Oranje veroverde WK-brons.
Coach Jan Pytlick van Odense roemt Van der Wissel in allerlei opzichten. "Ze heeft heel veel bijgedragen aan Odense en aan het handbal in Denemarken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.