Simon Makienok: "Ik ben volgend jaar eigenlijk weer een nieuwkomer"

UTRECHT - FC Utrecht en Simon Makienok hebben in hun eerste seizoen weinig plezier van elkaar gehad. De Deen, die overkwam van Palermo, speelde alleen de twee Europese voorrondeduels tegen Valetta. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Lech Poznan scheurde hij zijn kruisband. Nu staat hij weer op het trainingsveld.

PLAY-OFFS

"Ik doe alles weer mee en werk hard om op mijn oude niveau te komen. Ik wil graag spelen, maar het is aan de dokter", zegt de spits, die droomt van een rentree in de play-offs. "Als het mogelijk is zou ik graag vlak voor tijd invallen, als de wedstrijd daar om vraagt. Maar het is aan de trainers en de fysio's om te bekijken of dat veranmtwoord is, of dat we tot volgend seizoen moeten wachten."

ZWAAR

Makienok gaat door zijn blessure de boeken in als één van de weinige spelers die als topaankoop in hun eerste seizoen geen minuut in de competitie hebben meegespeeld. "Dat is heel teleurstellend. Je komt bij een nieuwe club en je wilt je bewijzen", aldus Makienok. "Het was ook erg zwaar. Maar dat moet je wegdrukken. Je moet je focussen op je revalidatie."

WEER NIEUW

"Het bizarre is dat niemand mij goed kent als speler, want voordat we aan elkaar gewend waren, raakte ik geblesseerd", vervolgt Makienok. "Normaal gesproken weet je na een jaar wat je aan iemand hebt. Maar ik ben volgend jaar eigenlijk weer een nieuwe speler."

DROOM

En de Deen kan niet wachten. "Ik heb de fans mijn naam horen zingen en dan fantaseer wel eens hoe het zou zijn om weer mee te doen en een belangrijke goal te maken."

Simon Makienok droomt ervan een belanrijke goal te maken voor FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.