RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht zonder Labyad tegen VVV

1/2
UTRECHT -

Zakaria Labyad ontbreekt zondag bij FC Utrecht, in de laatste competitiewedstrijd voor de play-offs. De topscorer van de FC is geblesseerd. David Jensen, Yassin Ayoub en Ramon Leeuwin, die deze week met lichte klachten kampten, kunnen waarschijnlijk gewoon meedoen.

FC Utrecht speelt zondag thuis tegen VVV Venlo. Bij winst is de ploeg zeker van de vijfde plaats in de eredivisie, en speelt het de halve finale van de play-offs tegen de nummer acht van de eindstand. De winnaar van de play-offs mag meedoen aan de voorronde voor een plaats in de Europa League.

FC Utrecht krijgt de laatste weken veel doelpunten tegen. Toch is trainer Jean Paul de Jong niet ontevreden over zijn defensie. "Statistieken wijzen uit dat wij relatief weinig schoten tussen paal tegen krijgen. Alleen: ŕls ze op doel zijn, is het vaak raak."

Mede daardoor heeft FC Utrecht al zes duels op rij niet gewonnen. Dat staat in schril contrast met de start van De Jong als hoofdtrainer in de Galgenwaard. En dus zoekt De Jong het ook bij zichzelf. "Je mag best weten dat we niet tevreden waren over de samenwerking in de staf tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Dat hebben we achteraf intern geëvalueerd. Zo hoort dat."

Ondertussen snakt FC Utrecht naar een overwinning. Gewoon om te winnen, maar ook om met een goed gevoel de play-offs in te gaan, erkent De Jong. "Het is ook een bijzondere wedstrijd omdat de speler van het seizoen wordt gekozen. Dus we willen heel graag goed afsluiten."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -