Van Emden kan niet flitsen bij start Giro

VEENENDAAL/UTRECHT - Jos van Emden speelde een bijrol vrijdag bij de start van de Giro d' Italia in Jeruzalem. De renner van Lotto NL Jumbo, die op de slotdag van de vorige editie de tijdrit won, kon niet zo goed uit de voeten in de race tegen de klok op het golvende traject en moest genoegen nemen met de 33ste plaats.
Waar er geen prosecco was voor Van Emden was die er wel voor landgenoot Tom Dumoulin. Hij was maarliefst 44 seconden sneller dan de renner van De Volharding uit Utrecht. Dumoulin, titelverdediger in de Ronde van Italië, reed de 9,7 kilometer in 12:02. Dumoulin (Sunweb) bleef de Australiër Rohan Dennis (BMC) en Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) uit België twee seconden voor.

FROOME

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome, de grootste concurrent van Dumoulin voor de eindzege, viel tijdens de verkenning en liep daarbij schaafwonden aan heup en knie op. Heel verrassend was het dan ook niet dat hij 0.37 verloor.
Lennard Hofstede eindigde bij zijn debuut in een grote ronde in de achterhoede. De Veenendaler werd op 1:31 van zijn ploeggenoot Dumoulin 149e.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.