Kampong na shootouts op voorsprong in halve finale play-offs

UTRECHT - De hockeyers van Kampong zijn goed begonnen aan de play-offs om het landskampioenschap. De Utrechtse ploeg had het lastig op bezoek bij Oranje Rood, waar het een achterstand in de slotfase wist recht te trekken. Het kwam aan op shootouts, die met 4-2 naar Kampong gingen.
Pas na de rust moest het scorebord aangepast worden. Niek van der Schoot bracht Oranje Rood enigszins tegen de verhoudingen in op voorsprong. In het laatste kwart ging Kampong vol voor de gelijkmaker en die volgde snel.
Quirijn Caspers werkte een kwartier voor tijd de - volgens het spelbeeld verdiende - 1-1 binnen namens Kampong. In de slotfase lag het tempo ontzettend hoog en golfde het spel op en neer. Philip Meulenbroek kreeg in de slotminuut nog een kans in de schoot geworpen, maar hij miste de kans. Hierdoor eindigde het duel in 1-1 op Genneper Sportparken.
Shootouts moesten de winnaar bepalen van het eerste duel in de best-of-three. Daarin trok Kampong aan het langste eind, doordat goalie David Harte de shootouts van Bob de Voogd en Rizwan Muhammad uit zijn doel wist te houden. Philip Meulenbroek besliste de reeks vervolgens in Utrechts voordeel door de 4-2 te scoren.
39' Niek van der Schoot [1-0]
55' Quirijn Caspers [1-1]
* Kampong wint na shootouts: 4-2
Zondag is de tweede wedstrijd aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht. Wint titelverdediger Kampong, dan is het door naar de finale. Als de Eindhovenaren winnen, dan volgt op Hemelvaartdag een derde beslissingsduel op het veld van Kampong.

Phillip Meulenbroek (Kampong): "We weten dat we nog helemaal niets hebben"
Kampong-coach Alexander Cox: "Dit tweeluik is een emotionele snelkookpan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.